Промоция

Промоция - при закупуване на електронна автомобилна везна 18х3м.-60т! За повече информация и запитвания, телефон 0886 70 70 22 или ни пишете на office@comcombg.com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Чести въпроси при автомобилните везни


Какво е товарна клетка?
Сензорните устройства се използват за измерване на теглото на везната. Товарните клетки са сърцето всяка автомобилна везна. Те са сензорите, които измерват теглото на обектите на везната. Повечето автомобилни везни се нуждаят от 6 до 12 товарни клетки. Те трябва да работят заедно, за да се осигури безупречно точни показания на теглото.

Аналогови или цифрови товарни клетки?
Цифровите товарни клетки са доказали, че са по-точни от аналоговите.
Цифровите са оборудвани с възможности за обработка на сигнала на всяка клетка. Могат да елиминират грешките като наблюдават и коригират измереното тегло въз основа на редица критерии. Те също така могат да включат функции, като предсказваща диагностика, самонаблюдение, откриване на нарушение и дистанционна диагностика. Аналогови товарни клетки може да се изискват за някои приложения, като опасни среди, където волтовото напрежение е под строг контрол. Извън тези ситуации, аналоговите товарни клетки често се смята за стара технология от миналото.

Как действа автомобилната везна?
Пет основни компонента, които трябва да работят заедно за да функционира правилно една автомобилна везна.
1. Основа: Постоянните инсталации използват бетонен фундамент
2. Кантар, известен също като палубата на везната. Това е структурата, която създава повърхност за придвижване на автомобилите(камионите).Кантара обикновено се състои от модулни секции, които са поставени заедно, за да обхване желаната дължина.
3. Товарните клетки: Това са датчиците, които измерват теглото на везната. Повечето съвременни везни, кантара се подкрепя от  самите товарни клетки.
4. Терминал: Понякога наричан и индикатор, на терминала е контролния панел на за везната. Тя показва стойността на теглото на оператора, а често служи като точката за свързване на други мащабни периферни устройства.
5. Кабели: Сигналът от товарните клетки трябва да бъдат предадени на терминала. В повечето случаи това се преви с кабели

Каква е разликата между бетонната и стоманената палуба на автомобилната везна?
Стоманените и бетонните палуби трябва да предоставят равна теглова издръжливост, защото и двете са проектирани да имат едни и същи спецификации. Въпреки това има някои разлики, които могат да направят типа на палубата с повече предимства пред другата според вашите нужди.
Автомобилните везни със стоманени палуби имат бърза инсталация (в рамките на един ден) и са по-леки. Везните с бетонни палуби имат 28 дни инсталационно време, за да може бетонът да достигне максимална якост. Те са доста по-тежки. Предимството им по отношение на стоманените е в това, че имат по-голямо сцепление с гумите особено когато плъзгаво или мокро. Освен това бетонните везни са по-подходящи  за точково натоварване, като то не е препоръчително за стоманените палуби. Поддръжката, експлоатационния живот  и общата стойност на проекта за двете са едни и същи. Собствениците на фирми ще трябва да определят какво е най-добро за тяхното прилагане и нужди.

 


Насоки при избор на автомобилна везна


автомобилни  везниКогато обмисляте закупуването на нова автомобилна везна, намирането на  коректна и точна информация може да бъде доста трудно. Обучителен материал, който може да ви преведе през ключовите решения, може да се окаже изключително ценен. Това ръководство е предназначено да ви помогне да вземете информирано решение при покупка на нова автомобилна везна. Независимо дали имате нужда от помощ, за да стартирате или искате по-добро разбиране на технологиите и специфичните възможности, това ръководство ще ви бъде от полза.
Какво е Автомобилна везна?
Автомобилните везни са промишлени везни, които са способни да претеглят камиони от всякаква големина. Най-честата употреба на автомобилни везни е да се определи масата на насипни стоки, които са купени и продадени в големи количества. В тези случаи, информацията от везната е изключително важна част от стопанската операция. Функциите на автомобилната скала са като на касов апарат. Изпълнителните агенции използват автомобилните везни за проверка на спазването на ограниченията за теглото на превозните средства. Те се използват и за наблюдение на всмукателните и изходните обеми на съоръжения, като например центрове за рециклиране, строителни обекти,  рециклиране на твърди отпадъци и др.
Колко дълга е средно една автомобилна везна.
В приложенията, в които трябва да се претегли целия камион, вашата автомобилна везна трябва да бъде достатъчно дълга за да побере всички колелета на най-дългото превозно средство, което ще претегляте. Това обикновено означава 18 до 24 метра или 60 до 80 фута дълги за трактори с полуремаркета, както и до 30 метра или 100 фута за двойни ремаркета. Общата максимална дължина за ремаркета обикновено се регулира от регионални/държавни/провинциални власти.


Медицински везни – предназначение


Както сами бихте могли да се досетите от самото наименование на медицинските везни, те се употребяват най-често в специализираните клиники. Посредством медицинските везни вие може да следите за здравословното състояние на пациентите, тяхното тегло, телесни мазнини и много други фактори.
В тази статия сме ви подготвили информация за специфичните употреби на медицинските везни:
Употреба на медицинска везна за измерване на бебета – тези медицински везни се използват, за да се определи точното тегло на бебето. Съществуват някои везни, които се използват за измерване на точната дължина на бебето. Медицинските везни, употребяващи се за измерване на бебета са напълно безопасни и удобни.
Цифрови медицински везни – това са медицинските везни, които предоставят на потребителите цифровизирани данни. Тези везни са много лесни за използване и са предпочитан избор пред аналоговите или механичните везни. На пазара може да намерите голямо разнообразие от цифрови медицински везни с различни размери, съобразени с изискванията на клиентите. Бихте могли да намерите и такива, които са оборудвани с голям LCD екран.
Механични медицински везни- Тези везни са скъпоструващи и поради тази причина се употребяват само в големи болници и медицински центрове. Тези везни са много надеждни и прецизни. По голяма разпространеност обаче имат цифровите медицински везни.
Персонална медицинска везна тип стол – тези везни са разработени специално за пациенти със специфични здравословни проблеми и поради тази причина може да бъдат преизчислени към най-функционалните везни. На пазара може да намерите и такива, които се доставят с манипулатори за лесно придвижване на пациента.
Медицински везни за измерване на телесна мазнина – тези везни са много разпространени и се използват от хора, които следят своето тегло. Тези медицински везни са различни от обикновените везни, които измерват общото тегло на човека, поради факта, че показва измерените телесни мазнини. Тези везни биха могли да ви помогнат когато изпълнявате някаква диета, целяща загуба на мазнини. 


Автомобилни везни:Автомобилна везна с платформа от стоманобетон и изцяло метални.


Автомобилна везна с платформа от стоманобетон и изцяло метални:

- Ком. Ком предлага изгодни комплексни решения, както и икономични лизингови предложения на автомобилни везни с размери 18х3 и товароносимост от 60 тона.

- Потребност от нищожни строителни доразработки при автомобилни везни с безшахтовото изпълнение, както и премахването на тази потребност при използването на автомобилна везна с шахтово изпълнение.

- Възможност за монтиране на автомобилна везна в рамките на един ден

Автомобилните везни се употребяват за предразположено на метрологичен контрол и установяване на товара на транспортни превозни средства. В съчетание с усъвършенствани електронни системи за доработка на данни се придобиват елементарни за обслужване и високопроизводителни системи за измерване, например автомобилни везни използващи се в индустриални и транспортни предприятия.

Автомобилните ни везни се доставят предимно във вариант 18х3, които притежават два претеглящи моста. Освен горе посочените автомобилни везни с тези варианти, разполагаме и със следните размери: 6х3м, 7х3м, 9х3м,12х3м, 14х3м, 16х3м (тази везна притежава два притеглящи моста), 18х3м, 21х3м, 24х3м.

Измерваното тегло се вмъква посредством претеглящ мост в тензометричните датчици. Те предават измервания сигнал на дадена електронна система за разработка на данни. Употребяваните тензометрични датчици са изключително надеждни и нямат нужда от поддържане. За вграждане и монтиране е нужен само малък кран. По този начин се облекчава монтажа на труднодостъпни места.

Технически характеристики на автомобилна везна:

- Капацитет - до сто тона.

- Товароносимост - до шейсет тона.

- Възможност за шахтово или безшахтово изпълнение.

- Платформа от стоманобетон или метал.

- Реконструкция на механични автомобилни везни в електронни.

- Сервиз на съществуващи механични и електронни везни.


Дизайн и качество на автомобилните везни


Дизайн и качество на автомобилните везни: Ако трябва да посочим кой е най-важният фактор при закупуването на автомобилна везна, то това е структурната цялост на автокантара. Едно продължително неправилно отчитане на резултатите е проблем, който може да бъде решен само със смяна на везната. Всеки производител включва елементи в дизайна на своята везна, за да е разпознаваема на пазара. Вътрешни структурни проекти на пазара включват подпорни греди, леки стоманени греди, У-профили, огънати плочи и стоманени тръби.

Здравина на автомобилните везни: Един от най-добрите начини да прецените издръжливостта на везната и способността ѝ да понесе интензивно натоварване е да обърнете внимание на нейния дизайн и съдържание на стоманата. Преди да инвестирате се посъветвайте с търговеца, за да ви покаже предимствата и недостатъците на различните модели. Всеки производител работи с различни сплави, затова попитайте и за съдържанието на стоманата, за да прецените коя автомобилна везна ще отговори най-добре на нуждите ви. Често в индустрията се използват два термина, свързани с капацитета на платформения кантар и с натоварването, което може да понесе превозното средство – това са концентрираната товароносимост и двойна тандемна ос. Тези стойности определят максималното натоварване, което везната може да издържи. Внимателно разгледайте и обсъдете спецификациите на автомобилната везна с производителя. Имайте предвид, че капацитетът на товарните клетки не се отнася директно към товароносимостта на платформения кантар. Също така помислете за какви точно товари ще използвате автомобилната везна. В зависимост от средното осово натоварване, камионът може да се нуждае от повече сила за по-малки, но по-тежки товари.

С поглед към бъдещето: Добре е да знаете как везната ще измери пълния капацитет на товароносимост, с който работят камионите ви в момента и да обсъдите колко е редно да тежат тежкотоварните автомобили в бъдеще, ако експлоатацията им се промени. Висококачествената автомобилна везна може да се използва повече от 25 години, ако с нея се работи правилно. Ето защо е добре преди покупка да се убедите, че може да се налагат промени в оперативния капацитет на автомобилната везна.


Ком Ком предлага собствено производство на автомобилни везни


Ком Ком предлага собствено производство на автомобилни везни със стоманобетонна или метална платформа. Нашата фирма се стреми винаги да усъвършенства и да предлага продукти, които да задоволяват нуждите на всеки един клиент. Моделите на автомобилните ни везни са с шахтово и безшахтово изпълнение, като дължината на платформата е възможно да бъде от 6м. до 24м. и максимален капацитет до 100 тона. Преимуществото на везните с шахтово изпълнение са:

- Помещават се на по-малко място

- Разполагат се на повърхността на земята

- Качването на превозното средство е по-лесно

При автомобилните везни с безшахтово изпълнение платформата се конструира на около четиридесет см. над повърхността на земята и от двете страни й страни се построяват бетонни подходи, чиято цел е да осигури качването и слизането на превозното средство.

За онези, които разполагат с механична автомобилна везна ние може я реконструктурираме в електронна автомобилни везни, посредством монтиране на измервателен тензометричен датчик. Везните, които предлагаме са утвърдени и притежават клас на точност - III по БДС. Производството и монтажа на автомобилните ни везни се извършва в съответствие и в условията на качество. Автомобилните електронни везни са одобрен тип за работа в Европейския съюз и са предназначени за леки и товарни автомобили. Те са съвременното измервателно средство за претегляне на транспортните средства и отговарят на изискванията на БДС 45501. Автомобилните везни с метална конструкция са леки и лесни сглобяеми, като за целта не необходимо да се ползват кранове и тежки съоръжения. Ние предлагаме също така и всякакви решения в теглоизмерването, дозирането и автоматизацията на производства. Нашата фирма предлага различни софтуерни решения според спецификата на бизнеса на клиента.

Ком Ком предлага една неустоима оферта към онези, които желаят да закупят електронна автомобилна везна 18х33м. с максимална товаримост до шейсет тона. Ако желаете да се възползвате от офертата може да се свържете с нас на посочите телефони.


Косвени проверки, издаващи изправността на автомобилната везна.


В голяма част от случаите електронните автомобилни везни, които са пуснати в действие са с метрологична заверка и се употребяват всекидневно за предназначенията на търговските разплащания. Те представляват вашия касов апарат за всекидневните сделки и поради тази причина тяхната прецизност и точност е от първостепенно важност за функционирането на вашия бизнес. Понеже времевото разстояние между две метрологични прегледи е дванадесет месеца възможно е да се направят косвени подходи без да се използват еталонни тежести за съблюдение на състоянието на автомобилната везна. Някои от тях са:

- Обикаляне на опорите на везната с мотокар, чиито вилици са натоварени – Обиколете с малък мотокар постепенно зоните на тензодатчиците, като спирате на всяка една от тях и записвате измереното тегло. Разликата между най-голямото и най-малкото показано число не трябва да бъде по-голямо то 1-2 стъпки на измереното от автомобилната везна.

- Непрекъснато качване няколко пъти на пълно превозно средство на едно и също място на платформата на автомобилната везна – Прикарайте поетапно три пъти на едно и също място превозното средство и отчете измереното тегло. Различието между най-малкото и най-голямо измерено число не трябва да бъде по-голямо от 1-2 стъпки на измереното от везната.

- Обикаляне на платформата на везната с малко пълно превозно средство – при монолитна платформа се обхожда ляв, десен и централен край, а при платформа с модулна ориентация – отделните модули. Записват се измерените стойности на теглото и разликата между най-малката и най-голямата стойност не трябва да бъде по-голяма от 1-2 стъпки.

- Нулиране при разтоварване на платформата – след разтоварване на камиона от платформата измерените стойности трябва да се занулят. В случай, че измеренията не се връщат в нулева позиция и трябва да се натиска копчето за зануляване е възможно да има механичен проблем или дефектен датчик.

- Свободно полюшване на платформата на везната когато е спряло или тръгнало превозното средство.

- Устойчивост на измереното тегло във времевото пространство при престой на пълно превозно средство върху платформата – При примерно десет минутен престой на превозно средство върху платформата не трябва да се променя рязко ( с повече от една стъпка) измереното тегло. В случай, че се забележи такава промяна, значи става дума за механичен проблем.

- Сравняване на измерено тегло на пълно превозно средство с показанията на наскоро преминала метрологична проверка автомобилна везна.


Ком Ком предоставя на своите клиенти производство, сервиз и реконструкция на електронни автомобилни везни.


Ком Ком предоставя на своите клиенти производство, сервиз и реконструкция на електронни автомобилни везни с метална и стоманобетонна платформа задоволяваща желанията на всеки клиент. Автомобилните везни, които предлагаме са с размери на платформата вариращи от 6 до 24 метра и максимален капацитет до 100t. За хората притежаващи механични автомобилни везни Ком Ком предлага реконструкция от механични в електронни везни посредством монтирането на измервателни тензометрични датчици. Автомобилни електронни везни представляват осъвременено измервателно устройство за теглене на транспортни превози, съответстващи на изискванията и притежаващи изключителна точност. Предлагаме разработка на специализиран софтуер отговарящ на специфичните нужди на вашия бизнес.

Нашите автомобилни везни са прецизни, точни и благонадеждни. На вашето внимание в момента предлагаме промоция на електронна автомобилна везна с размери 18х3м. и капацитет 60 тона. Автомобилните ни везни представляват осъвременен измервателен уред за претегляне на автомобили и други транспортни средства. Нашата главна цел при производството на автомобилни електронни везни е достигането на висока надеждност, лесна и евтина поддръжка.Автомобилните везни се разграничават на два вида:

- Шахтово изпълнение – везната се намира на нивото на земята и при нейното изграждане е задължително да се осигури отводнителна система

- Без шахтово изпълнение – определя се мястото на поставяне съгласно изискванията на стандарта и се осигуряват прави участъци от двете страни на везната с дължина най-малко равна на самата везна. Дейността ни е предназначена за произвеждането на качествени артикули, задоволяващ потребностите на клиента и действащите нормативни уредби.


Търговски електронни везни – приложение


Търговските електронни везни са приложими както за търговски обекти, предназначени за продажба на плодове и зеленчуци, така и в домашни условия. Търговските везни, които се използват в търговията са бързи, точни и прецизни. Към тях е възможно да се постави тас, които да спомага за поставянето на продукти в него. Към везните е възможно да се добави интерфейсна връзка към персонален компютър . По този начин се осъществява връзка и се предава информация за премерения продукт към касов апарат.

Търговските везни са приложими и при търговски обекти, където се измерват скъпо струващи продукти в по-малки количества (кафе, ядки и т.н.). Тези везни са по-малки и притежават по висока чувствителност. Тези везни са приложими за работа на щанд, където осъществяват бързина, точност и елементарно обслужване. Посредством бутон е възможно да се извършва функцията „тариране“ ( нулиране на теглото).

На пазара се предлагат Търговски везни, чиито размери, обхват и чувствителност се посочват като универсални, приложими за заведения за бързо хранене или хранителни стоки.

Други търговските везни, които може да намерите на пазара са ценообразуващите. Посредством клавиатура се задава единична цена на измервания артикул. Тези везни притежават и специална клавиатура за директно избиране на цената на даден продукт. Този вид Търговски везни притежава индикаторни полета, които се представят двустранно ( към продавача и към купувача). Индикаторните полета показват теглото на измервания артикул, единичната му цена и изчислената цена на измервания артикул. Този вид Търговски везни е възможно да осъществява отброяване на извършените измервания и да сумира цените на измерените продукти. Друга функция, която притежават е способността им да изчислява рестото на даден купувач.


Платформените везни


Платформените везни се използват в различни сфери на бизнеси и главната им цел е подпомагат работата на служителите, както и при приемането и продажбата на вашите продукти. Използването на Платформените везни от Ком Ком ООД максимално улеснява производствения процес и допринася за спестяването на пари и ценни ресурси във вашето производство или земеделска дейност.

Ние от Ком Ком ООД предоставяме на нашите клиенти богато разнообразие от висококачествени платформени везни, достъпни за всеки джоб и нужди. Ако ви се налага да закупувате платформени везни, а нямате нужния доход, ние предлагаме изгоден лизинг. Не се колебайте, а се свържете с нас и ще получите необходимата ви информация. Нашият продуктов каталог е снабден с оборудване от световна класа, което е произведено, за да се противопостави на всички тестове, но най-важното е, че ще ви служи години на ред, спестявайки ви много средства. В нашата продуктова категория с платформени везни, ще намерите артикули произведени от черна или неръждаема стомана. Те са предназначени за многобройни часове щателна работа, дори и при лоши климатични условия.

Платформените везни, предлагани от нашата фирма притежават безкомпромисна точност. Нашата дейност е базирана изцяло на производството на високо качествени артикули, които отговарят на желанията на клиента и действащите нормативни уредби.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6