Промоция

Промоция - при закупуване на електронна автомобилна везна ( автомобилни везни ) 18х3м.-60т! За повече информация и запитвания, телефон 0886 70 70 22 или ни пишете на office@comcombg.com

ВезниМедицинските везни идват във всякакви форми и размери. Независимо дали търсите медицински везни за болница или лекарски офис, или пък просто искате да изпробвате стратегии за контролиране на теглотото, медицинските везни са перфектният избор, ако искате да наблюдавате теглото си. Често пъти механичните медицинските везни включват стандартната за лекарския офис скала за измерване на височина. Понякога тези везни биват считани за остарели и старомодни, но са изключително точни и надеждни. Предлага се и широка гама от дигитални медицински везни със и без скала за височина.


Предимството на професионалните дигитални медицински везни е тяхната скорост. При използването на дигитални везни не се налага местенето на противотежести и чакането на скалата да се изравни. Някои от медицинските везни имат прикрепени парапети, така че да са удобни за пациенти, които се нуждаят от помощ при стоене и движение върху везните. Дигиталните медицински везни за инвалидни колички са много удобни и могат да измерят пациента, докато седи в инвалидната количка. Предлагат се и медицински везни за ветеринарни офиси, които измерват котки и кучета.


Автомобивните везни се предлагат в различни категории. Ако сте притежател на съзтезателен автомобил, измерването му е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да повишите шансовете си за победа. Предлагат се преносими автомобилни везни за измерване на теглото на гумите. Те са използване от различен тип клиенти, тъй като предлагат капацитет на измерване от 5 000кг до 12 000кг, като измервашата платформа е изключителна лека и тежи само около 20кг, което я прави използваема навсякъде.


Има и специален вид автомобилни везни за шофьорите на камион – те се поставят в камиона и могат да измерват теглото на товара.


Как да изберем платформени везниПрецизните платформени везни се използват широко в лабораторни, промишлени и свързани приложения, където се изисква висока точност на претегляне. В допълнение към претеглянето на обикновени предмети, като например пакети, платформените везни се използват за преброяване на бройки, претегляне на нето-обща рецептна и процентно определяне, което показва отклонението от базовото тегло.


Колко точна искате да бъде вашата платформена везна?

Разбира се бихте искали вашата промишлена платформена везна, която купувате да бъде точна, но има голяма разлика между точна и изключително точна. Преди да купите промишлена платформена везна трябва да определите какво точно планирате да претегляте с вашата промишлена платформена везна и колко точност ви е нужна.


Обърнете внимание на максималния капацитет

Много везни са произведени да издържат повече тежест отколкото е максималния им капацитет по условие. Въпреки, това не ви съветваме да тествате колко точно тежест ще издържи преди да се счупи. Определете тежестта на най-тежките обекти, които планирате да претеглите и след това купете тази с максималния капацитет надвишаващ това тегло.
Веднъж знаейки максимума капацитет и точното ниво, което ще поставите на вашата везна, ще бъде по-лесно да решите коя промишлена платформена везна е правилна за вашите нужди.


Платформената везна ли  везната от която се нуждаете?


Промишлените платформени везни са доста гъвкави, което означава, че всичко, което е необходимо да претеглите, може да бъде направено с промишлена платформена везна. Но ако искате да измервате обекти, които не тежат много, тогава промишлената платформена везна може и да не е решение за вас. Преди да закупите промишлена платформена везна трябва да се уверите, че това е най-добрата опция за вашето предназначение за претегляне.


Цена

Вие сте убедени, че промишлената платформена везна е правилната везна за вас, знаете какво искате да претеглите и колко точна искате да бъде. Сега е време да помислите за бюджета си.
Подобно на повечето продукти, когато купувате промишлени платформени везни, получавате това, за което плащате. Трябва да знаете колко можете да похарчите за везната, но също така трябва да се наясно и за какво плащате. Обърнете внимание на качеството на промишлените платформени везни, които възнамерявате да купите и разберете от какъв материал са произведени ( алуминий  или неръждаема стомана?)
Вашата мисия трябва да бъде: да купите везна с най-високо качество за най-ниската цена. Можете да похарчите състояние за промишлена платформена везна и да похарчите много малко, но можете също така и да изразходвате средна сума на много висококачествена платформена везна.


Аксесоари

Една промишлена платформена везна може да прави повече от това просто да претегля обектите, които са ви нужни. Вашата промишлена платформена везна може да комуникира с близък до вас компютър или Android устройства. Освен това можете да направите повече с вашата везна, отколкото проста да отчетете теглото. По този начин можете да контролирате вашата промишлена платформена везна от разстояние. Можете да правите записи и да анализирате, чрез Microsoft Excel и Access.
Има много неща, които Вашата промишлена платформена везна може да направи. Преди да си купите една, трябва да разберете какво може да направи вашата везна и дали може да направи това, от което наистина се нуждаете. Ако искате промишлена платформена везна, която автоматично може да запълни или разпредели материали, тогава трябва да знаете това и да определите дали купуваната от Вас везна е в състояние да го направи, преди да я купите.
Определете какви допълнителни функции искате за вашата промишлена платформена везна и намерете везна, способна на тези функции, преди да купите!


Топ ползи, които не знаете, че можете да имате с прецизна кранова везна


Крановите везни са основен елемент в повечето отрасли. Крановата везна е обикновено закачена от кабел или кран във въздуха и е в състояние да осигури много точни измервания. Тъй като тези везни не са закрепени към земята, те могат да отстранят неточностите, които понякога възникват при платформените везни.
Общи приложения за кранови везни

  • Хранително-вкусова промишленост – Крановите везни обикновено се използват за претегляне на продуктите в магазините за хранителни стоки

  • Животновъдство – Фермерите могат да използват кранови везни за претегляне на добитъка, което често е по-практично от използването на платформени везни, за които е по-трудно да се получат точни показания, поради това, че е трудно животните да останат неподвижни докато се претеглят

  • Стоманена промишленост - Ролките от стомана трябва да бъдат нарязани, а крановите везни могат да помогнат за по-доброто определяне на теглото на ролката преди и след рязането, което спомага за подобряване на точността на везната.

  • Корабоплавателна индустрия – Корабостроителниците често използват висококачествени кранови везни за претегляне на големи контейнери, които да бъдат натоварени на кораби. Много корабни компании таксуват по тегло, което изискват кранови везни с голям капацитет.

Използвайте контролер с крановата везна
Много от клиентите добавят контролер към крановите везни за да помогнат при операциите по зареждане, контрол на релетата и други автоматизирани операции. Ако разчитате на хората да контролират тези операции, може да се разочаровате, особено ако правят грешки. С контролер на зададената точка можете напълно да автоматизирате този процес, за да сте сигурни, че вашите тежести винаги са напълно точни. Използвайки контролер за настройка в комбинация с релето, можете да контролирате друго оборудване въз основа на това кога е постигнато определено тегло. Представете си, че отваряте или затваряте вентил въз основа на определено отчитане на теглото, което се постига на кранова везна. Възможностите за автоматизиране на вашите операции за претегляне са практически безкрайни с кранова везна, контролер и релета за настройка.
Метрични цифрови кранови везни
Метричните цифрови кранови везни изпълняват гамата, когато става въпрос за употреба. Често те се използват за измерване на промишлени продукти, като греди и трегери или други необходими необработени материали. Тези везни са невероятно точни, въпреки липсата им на платформа. Обикновено, везната е свързана с кран и материалът за повдигане е осигурен със кука в долната част на индикатора.
Някои производители изработват индустриални метрични цифрови кранови везни за по-големи продукти. Преди да закупите метрична кранова везна, клиентите трябва винаги да отчитат тежестта на обектите, които обикновено ще претеглят, защото избирайки везна, която е правилно проектирана да се справя със специфични тежести ще повиши ефективността на вашата операция. Високодостатъчните кранови везни могат да поддържат повече от 4000 килограма.
Традиционен дизайн
Стандартния дизайн за метрична цифрова кранова везна е цифров индикатор с кука свързана под нея, където материалът може да бъде закачен. Особено важно е тези везни да бъдат изработени от здрава конструкция, която би им позволила да издържи на химикали и температури, често срещани в тежката индустрия. Здрава везна с корпус от метал използван в авиацията ще намали шансовете, везната да се разруши по време на употреба. Внимателно техническо обслужване и калибриране също ще помогне за запазване на дълголетието на вашата метрична цифрова кранова везна.
Тъй като международните стандарти трябва да се прилагат за много стоки, които се произвеждат за износ се препоръчва везна, която регистрира тегла в метричен формат. Метричните цифрови кранови везни измерват в килограми, а не в паундове. Метричната система е по-често срещаната извън Съединените щати. Въпреки това, метричните везни са също преобрадаващи и там, особено тези които произвеждат за износ на световния пазар.
Специални везни и характеристики

  • Издръжлива, здрава и устойчива на корозия висяща везна е необходимост. Когато се работи със силни химикали, везната трябва да бъде запазена чиста и безопасна за  работниците. Корозивни агенти никога не трябва да остават на везната, защото могат да компрометират издръжливостта и точността на везната. Изборът на устойчива на корозия цифрова метрична кранова везна увеличава трайността, безопасността и надеждността, особено при инспекции.

  • Дигиталните кранови везни търпят много удари при ежедневна употреба. Корпус против разбиване или счупване на дисплея предпазва електрониката на везната от вода, химикали и внезапни капки.

  • В зависимост от видовете материали, които възнамерявате да претегляте може да е добра идея да инвестирате във въртящи се окови и куки. Тези видове функции ще ви позволят свободно движение, докато работите със вашата везна.

  • Бутон за натискане на тара и зануляващи опции са също важни когато избирате, цифрова кранова везна. Тези функции правят работата с вашия продукт много по-лесна и по-ефективна, защото можете да настроите скалата с лекота на един бутон.

 


Преносими и подови платформени везни


платформени везниМногократно в производствените дела и покупко-продажбата се изисква употребяването на преносими платформени везни, било от с максимален товароносимост от няколко килограми до няколко тона. Структурата на преносимите платформени везни е необичайна и в повечето случай се изработва само при специално поръчване. Миниатюрни преносими платформени везни - индикатора за измерване на тегло е с акумулаторно захранване. Тази везна е лесна за пренасяне и е предпазена от удари.

При платформените везни, които са един тензо датчик измервателния индикатор е с акумулаторно захранване. При него има вероятност да се добави уред за принтиране и радио модем, с помощта на които да се предава измерваните данни.

Платформените везни с четири тензо датчика, които са с рамка и колела за улеснено придвижване измервателния индикатор отново е с акумулаторно захранване и може да се добави уред за принтиране и радио модем за подаване на измерваните данни.

При подовите везни, които са с монтирана рамка и механизъм за вилиците на мотокар измервателния индикатор е инсталиран към колана, която е хваната за рамката. По този начин рамката може да бъде преместена накуп с платформата без да се създава опасност от засягане на сигналния кабел.
При стандартните подови платформени везни с единно устройство за товароприемност покривната ламарина е без възможност за демонтиране. При тази везна тензометричните датчици са с изравняващи крачета и сачмено лагеруване.
Стандартните подови платформени везни с възможност за демонтиране на ламарината се употребяват в повечето случай за вграждане в шахта на нивото на пода. При подовите платформени везни с добавена метална основа тензометричните датчици са поставени към металната основа чрез пендел лагери. Това дава възможност измервателната система да има повече повтаряне.

 


Чести въпроси при автомобилните везни


Какво е товарна клетка?
Сензорните устройства се използват за измерване на теглото на везната. Товарните клетки са сърцето всяка автомобилна везна ( автомобилни везни ). Те са сензорите, които измерват теглото на обектите на везната. Повечето автомобилни везни се нуждаят от 6 до 12 товарни клетки. Те трябва да работят заедно, за да се осигури безупречно точни показания на теглото.

Аналогови или цифрови товарни клетки?
Цифровите товарни клетки са доказали, че са по-точни от аналоговите.
Цифровите са оборудвани с възможности за обработка на сигнала на всяка клетка. Могат да елиминират грешките като наблюдават и коригират измереното тегло въз основа на редица критерии. Те също така могат да включат функции, като предсказваща диагностика, самонаблюдение, откриване на нарушение и дистанционна диагностика. Аналогови товарни клетки може да се изискват за някои приложения, като опасни среди, където волтовото напрежение е под строг контрол. Извън тези ситуации, аналоговите товарни клетки често се смята за стара технология от миналото.

Как действа автомобилната везна?
Пет основни компонента, които трябва да работят заедно за да функционира правилно една автомобилна везна ( автомобилни везни ).
1. Основа: Постоянните инсталации използват бетонен фундамент
2. Кантар, известен също като палубата на везната. Това е структурата, която създава повърхност за придвижване на автомобилите(камионите).Кантара обикновено се състои от модулни секции, които са поставени заедно, за да обхване желаната дължина.
3. Товарните клетки: Това са датчиците, които измерват теглото на везната. Повечето съвременни везни, кантара се подкрепя от  самите товарни клетки.
4. Терминал: Понякога наричан и индикатор, на терминала е контролния панел на за везната. Тя показва стойността на теглото на оператора, а често служи като точката за свързване на други мащабни периферни устройства.
5. Кабели: Сигналът от товарните клетки трябва да бъдат предадени на терминала. В повечето случаи това се преви с кабели

Каква е разликата между бетонната и стоманената палуба на автомобилната везна?
Стоманените и бетонните палуби трябва да предоставят равна теглова издръжливост, защото и двете са проектирани да имат едни и същи спецификации. Въпреки това има някои разлики, които могат да направят типа на палубата с повече предимства пред другата според вашите нужди.
Автомобилните везни със стоманени палуби имат бърза инсталация (в рамките на един ден) и са по-леки. Везните с бетонни палуби имат 28 дни инсталационно време, за да може бетонът да достигне максимална якост. Те са доста по-тежки. Предимството им по отношение на стоманените е в това, че имат по-голямо сцепление с гумите особено когато плъзгаво или мокро. Освен това бетонните везни са по-подходящи  за точково натоварване, като то не е препоръчително за стоманените палуби. Поддръжката, експлоатационния живот  и общата стойност на проекта за двете са едни и същи. Собствениците на фирми ще трябва да определят какво е най-добро за тяхното прилагане и нужди.

 


Насоки при избор на автомобилна везна


автомобилни  везниКогато обмисляте закупуването на нова автомобилна везна ( автомобилни везни ), намирането на  коректна и точна информация може да бъде доста трудно. Обучителен материал, който може да ви преведе през ключовите решения, може да се окаже изключително ценен. Това ръководство е предназначено да ви помогне да вземете информирано решение при покупка на нова автомобилна везна ( автомобилни везни ). Независимо дали имате нужда от помощ, за да стартирате или искате по-добро разбиране на технологиите и специфичните възможности, това ръководство ще ви бъде от полза.
Какво е автомобилна везна ( автомобилни везни )?
Автомобилните везни са промишлени везни, които са способни да претеглят камиони от всякаква големина. Най-честата употреба на автомобилни везни е да се определи масата на насипни стоки, които са купени и продадени в големи количества. В тези случаи, информацията от везната е изключително важна част от стопанската операция. Функциите на автомобилната скала са като на касов апарат. Изпълнителните агенции използват автомобилните везни за проверка на спазването на ограниченията за теглото на превозните средства. Те се използват и за наблюдение на всмукателните и изходните обеми на съоръжения, като например центрове за рециклиране, строителни обекти,  рециклиране на твърди отпадъци и др.
Колко дълга е средно една автомобилна везна ( автомобилни везни ).
В приложенията, в които трябва да се претегли целия камион, вашата автомобилна везна ( автомобилни везни ) трябва да бъде достатъчно дълга за да побере всички колелета на най-дългото превозно средство, което ще претегляте. Това обикновено означава 18 до 24 метра или 60 до 80 фута дълги за трактори с полуремаркета, както и до 30 метра или 100 фута за двойни ремаркета. Общата максимална дължина за ремаркета обикновено се регулира от регионални/държавни/провинциални власти.


Медицински везни – предназначение


Както сами бихте могли да се досетите от самото наименование на медицинските везни, те се употребяват най-често в специализираните клиники. Посредством медицинските везни вие може да следите за здравословното състояние на пациентите, тяхното тегло, телесни мазнини и много други фактори.
В тази статия сме ви подготвили информация за специфичните употреби на медицинските везни:
Употреба на медицинска везна за измерване на бебета – тези медицински везни се използват, за да се определи точното тегло на бебето. Съществуват някои везни, които се използват за измерване на точната дължина на бебето. Медицинските везни, употребяващи се за измерване на бебета са напълно безопасни и удобни.
Цифрови медицински везни – това са медицинските везни, които предоставят на потребителите цифровизирани данни. Тези везни са много лесни за използване и са предпочитан избор пред аналоговите или механичните везни. На пазара може да намерите голямо разнообразие от цифрови медицински везни с различни размери, съобразени с изискванията на клиентите. Бихте могли да намерите и такива, които са оборудвани с голям LCD екран.
Механични медицински везни- Тези везни са скъпоструващи и поради тази причина се употребяват само в големи болници и медицински центрове. Тези везни са много надеждни и прецизни. По голяма разпространеност обаче имат цифровите медицински везни.
Персонална медицинска везна тип стол – тези везни са разработени специално за пациенти със специфични здравословни проблеми и поради тази причина може да бъдат преизчислени към най-функционалните везни. На пазара може да намерите и такива, които се доставят с манипулатори за лесно придвижване на пациента.
Медицински везни за измерване на телесна мазнина – тези везни са много разпространени и се използват от хора, които следят своето тегло. Тези медицински везни са различни от обикновените везни, които измерват общото тегло на човека, поради факта, че показва измерените телесни мазнини. Тези везни биха могли да ви помогнат когато изпълнявате някаква диета, целяща загуба на мазнини. 


Автомобилни везни:автомобилна везна ( автомобилни везни ) с платформа от стоманобетон и изцяло метални.


автомобилна везна ( автомобилни везни ) с платформа от стоманобетон и изцяло метални:

- Ком. Ком предлага изгодни комплексни решения, както и икономични лизингови предложения на автомобилни везни с размери 18х3 и товароносимост от 60 тона.

- Потребност от нищожни строителни доразработки при автомобилни везни с безшахтовото изпълнение, както и премахването на тази потребност при използването на автомобилна везна ( автомобилни везни ) с шахтово изпълнение.

- Възможност за монтиране на автомобилна везна ( автомобилни везни ) в рамките на един ден

Автомобилните везни се употребяват за предразположено на метрологичен контрол и установяване на товара на транспортни превозни средства. В съчетание с усъвършенствани електронни системи за доработка на данни се придобиват елементарни за обслужване и високопроизводителни системи за измерване, например автомобилни везни използващи се в индустриални и транспортни предприятия.

Автомобилните ни везни се доставят предимно във вариант 18х3, които притежават два претеглящи моста. Освен горе посочените автомобилни везни с тези варианти, разполагаме и със следните размери: 6х3м, 7х3м, 9х3м,12х3м, 14х3м, 16х3м (тази везна притежава два притеглящи моста), 18х3м, 21х3м, 24х3м.

Измерваното тегло се вмъква посредством претеглящ мост в тензометричните датчици. Те предават измервания сигнал на дадена електронна система за разработка на данни. Употребяваните тензометрични датчици са изключително надеждни и нямат нужда от поддържане. За вграждане и монтиране е нужен само малък кран. По този начин се облекчава монтажа на труднодостъпни места.

Технически характеристики на автомобилна везна ( автомобилни везни ):

- Капацитет - до сто тона.

- Товароносимост - до шейсет тона.

- Възможност за шахтово или безшахтово изпълнение.

- Платформа от стоманобетон или метал.

- Реконструкция на механични автомобилни везни в електронни.

- Сервиз на съществуващи механични и електронни везни.


Дизайн и качество на автомобилните везни


Дизайн и качество на автомобилните везни: Ако трябва да посочим кой е най-важният фактор при закупуването на автомобилна везна ( автомобилни везни ), то това е структурната цялост на автокантара. Едно продължително неправилно отчитане на резултатите е проблем, който може да бъде решен само със смяна на везната. Всеки производител включва елементи в дизайна на своята везна, за да е разпознаваема на пазара. Вътрешни структурни проекти на пазара включват подпорни греди, леки стоманени греди, У-профили, огънати плочи и стоманени тръби.

Здравина на автомобилните везни: Един от най-добрите начини да прецените издръжливостта на везната и способността ѝ да понесе интензивно натоварване е да обърнете внимание на нейния дизайн и съдържание на стоманата. Преди да инвестирате се посъветвайте с търговеца, за да ви покаже предимствата и недостатъците на различните модели. Всеки производител работи с различни сплави, затова попитайте и за съдържанието на стоманата, за да прецените коя автомобилна везна ( автомобилни везни ) ще отговори най-добре на нуждите ви. Често в индустрията се използват два термина, свързани с капацитета на платформения кантар и с натоварването, което може да понесе превозното средство – това са концентрираната товароносимост и двойна тандемна ос. Тези стойности определят максималното натоварване, което везната може да издържи. Внимателно разгледайте и обсъдете спецификациите на автомобилната везна с производителя. Имайте предвид, че капацитетът на товарните клетки не се отнася директно към товароносимостта на платформения кантар. Също така помислете за какви точно товари ще използвате автомобилната везна. В зависимост от средното осово натоварване, камионът може да се нуждае от повече сила за по-малки, но по-тежки товари.

С поглед към бъдещето: Добре е да знаете как везната ще измери пълния капацитет на товароносимост, с който работят камионите ви в момента и да обсъдите колко е редно да тежат тежкотоварните автомобили в бъдеще, ако експлоатацията им се промени. Висококачествената автомобилна везна ( автомобилни везни ) може да се използва повече от 25 години, ако с нея се работи правилно. Ето защо е добре преди покупка да се убедите, че може да се налагат промени в оперативния капацитет на автомобилната везна.


Ком Ком предлага собствено производство на автомобилни везни


Ком Ком предлага собствено производство на автомобилни везни със стоманобетонна или метална платформа. Нашата фирма се стреми винаги да усъвършенства и да предлага продукти, които да задоволяват нуждите на всеки един клиент. Моделите на автомобилните ни везни са с шахтово и безшахтово изпълнение, като дължината на платформата е възможно да бъде от 6м. до 24м. и максимален капацитет до 100 тона. Преимуществото на везните с шахтово изпълнение са:

- Помещават се на по-малко място

- Разполагат се на повърхността на земята

- Качването на превозното средство е по-лесно

При автомобилните везни с безшахтово изпълнение платформата се конструира на около четиридесет см. над повърхността на земята и от двете страни й страни се построяват бетонни подходи, чиято цел е да осигури качването и слизането на превозното средство.

За онези, които разполагат с механична автомобилна везна ( автомобилни везни ) ние може я реконструктурираме в електронна автомобилни везни, посредством монтиране на измервателен тензометричен датчик. Везните, които предлагаме са утвърдени и притежават клас на точност - III по БДС. Производството и монтажа на автомобилните ни везни се извършва в съответствие и в условията на качество. Автомобилните електронни везни са одобрен тип за работа в Европейския съюз и са предназначени за леки и товарни автомобили. Те са съвременното измервателно средство за претегляне на транспортните средства и отговарят на изискванията на БДС 45501. Автомобилните везни с метална конструкция са леки и лесни сглобяеми, като за целта не необходимо да се ползват кранове и тежки съоръжения. Ние предлагаме също така и всякакви решения в теглоизмерването, дозирането и автоматизацията на производства. Нашата фирма предлага различни софтуерни решения според спецификата на бизнеса на клиента.

Ком Ком предлага една неустоима оферта към онези, които желаят да закупят електронна автомобилна везна ( автомобилни везни ) 18х33м. с максимална товаримост до шейсет тона. Ако желаете да се възползвате от офертата може да се свържете с нас на посочите телефони.


Косвени проверки, издаващи изправността на автомобилната везна.


В голяма част от случаите електронните автомобилни везни, които са пуснати в действие са с метрологична заверка и се употребяват всекидневно за предназначенията на търговските разплащания. Те представляват вашия касов апарат за всекидневните сделки и поради тази причина тяхната прецизност и точност е от първостепенно важност за функционирането на вашия бизнес. Понеже времевото разстояние между две метрологични прегледи е дванадесет месеца възможно е да се направят косвени подходи без да се използват еталонни тежести за съблюдение на състоянието на автомобилната везна. Някои от тях са:

- Обикаляне на опорите на везната с мотокар, чиито вилици са натоварени – Обиколете с малък мотокар постепенно зоните на тензодатчиците, като спирате на всяка една от тях и записвате измереното тегло. Разликата между най-голямото и най-малкото показано число не трябва да бъде по-голямо то 1-2 стъпки на измереното от автомобилната везна.

- Непрекъснато качване няколко пъти на пълно превозно средство на едно и също място на платформата на автомобилната везна – Прикарайте поетапно три пъти на едно и също място превозното средство и отчете измереното тегло. Различието между най-малкото и най-голямо измерено число не трябва да бъде по-голямо от 1-2 стъпки на измереното от везната.

- Обикаляне на платформата на везната с малко пълно превозно средство – при монолитна платформа се обхожда ляв, десен и централен край, а при платформа с модулна ориентация – отделните модули. Записват се измерените стойности на теглото и разликата между най-малката и най-голямата стойност не трябва да бъде по-голяма от 1-2 стъпки.

- Нулиране при разтоварване на платформата – след разтоварване на камиона от платформата измерените стойности трябва да се занулят. В случай, че измеренията не се връщат в нулева позиция и трябва да се натиска копчето за зануляване е възможно да има механичен проблем или дефектен датчик.

- Свободно полюшване на платформата на везната когато е спряло или тръгнало превозното средство.

- Устойчивост на измереното тегло във времевото пространство при престой на пълно превозно средство върху платформата – При примерно десет минутен престой на превозно средство върху платформата не трябва да се променя рязко ( с повече от една стъпка) измереното тегло. В случай, че се забележи такава промяна, значи става дума за механичен проблем.

- Сравняване на измерено тегло на пълно превозно средство с показанията на наскоро преминала метрологична проверка автомобилна везна ( автомобилни везни ).


Ком Ком предоставя на своите клиенти производство, сервиз и реконструкция на електронни автомобилни везни.


Ком Ком предоставя на своите клиенти производство, сервиз и реконструкция на електронни автомобилни везни с метална и стоманобетонна платформа задоволяваща желанията на всеки клиент. Автомобилните везни, които предлагаме са с размери на платформата вариращи от 6 до 24 метра и максимален капацитет до 100t. За хората притежаващи механични автомобилни везни Ком Ком предлага реконструкция от механични в електронни везни посредством монтирането на измервателни тензометрични датчици. Автомобилни електронни везни представляват осъвременено измервателно устройство за теглене на транспортни превози, съответстващи на изискванията и притежаващи изключителна точност. Предлагаме разработка на специализиран софтуер отговарящ на специфичните нужди на вашия бизнес.

Нашите автомобилни везни са прецизни, точни и благонадеждни. На вашето внимание в момента предлагаме промоция на електронна автомобилна везна ( автомобилни везни ) с размери 18х3м. и капацитет 60 тона. Автомобилните ни везни представляват осъвременен измервателен уред за претегляне на автомобили и други транспортни средства. Нашата главна цел при производството на автомобилни електронни везни е достигането на висока надеждност, лесна и евтина поддръжка.Автомобилните везни се разграничават на два вида:

- Шахтово изпълнение – везната се намира на нивото на земята и при нейното изграждане е задължително да се осигури отводнителна система

- Без шахтово изпълнение – определя се мястото на поставяне съгласно изискванията на стандарта и се осигуряват прави участъци от двете страни на везната с дължина най-малко равна на самата везна. Дейността ни е предназначена за произвеждането на качествени артикули, задоволяващ потребностите на клиента и действащите нормативни уредби.


Търговски електронни везни – приложение


Търговските електронни везни са приложими както за търговски обекти, предназначени за продажба на плодове и зеленчуци, така и в домашни условия. Търговските везни, които се използват в търговията са бързи, точни и прецизни. Към тях е възможно да се постави тас, които да спомага за поставянето на продукти в него. Към везните е възможно да се добави интерфейсна връзка към персонален компютър . По този начин се осъществява връзка и се предава информация за премерения продукт към касов апарат.

Търговските везни са приложими и при търговски обекти, където се измерват скъпо струващи продукти в по-малки количества (кафе, ядки и т.н.). Тези везни са по-малки и притежават по висока чувствителност. Тези везни са приложими за работа на щанд, където осъществяват бързина, точност и елементарно обслужване. Посредством бутон е възможно да се извършва функцията „тариране“ ( нулиране на теглото).

На пазара се предлагат Търговски везни, чиито размери, обхват и чувствителност се посочват като универсални, приложими за заведения за бързо хранене или хранителни стоки.

Други търговските везни, които може да намерите на пазара са ценообразуващите. Посредством клавиатура се задава единична цена на измервания артикул. Тези везни притежават и специална клавиатура за директно избиране на цената на даден продукт. Този вид Търговски везни притежава индикаторни полета, които се представят двустранно ( към продавача и към купувача). Индикаторните полета показват теглото на измервания артикул, единичната му цена и изчислената цена на измервания артикул. Този вид Търговски везни е възможно да осъществява отброяване на извършените измервания и да сумира цените на измерените продукти. Друга функция, която притежават е способността им да изчислява рестото на даден купувач.


Платформените везни


Платформените везни се използват в различни сфери на бизнеси и главната им цел е подпомагат работата на служителите, както и при приемането и продажбата на вашите продукти. Използването на Платформените везни от Ком Ком ООД максимално улеснява производствения процес и допринася за спестяването на пари и ценни ресурси във вашето производство или земеделска дейност.

Ние от Ком Ком ООД предоставяме на нашите клиенти богато разнообразие от висококачествени платформени везни, достъпни за всеки джоб и нужди. Ако ви се налага да закупувате платформени везни, а нямате нужния доход, ние предлагаме изгоден лизинг. Не се колебайте, а се свържете с нас и ще получите необходимата ви информация. Нашият продуктов каталог е снабден с оборудване от световна класа, което е произведено, за да се противопостави на всички тестове, но най-важното е, че ще ви служи години на ред, спестявайки ви много средства. В нашата продуктова категория с платформени везни, ще намерите артикули произведени от черна или неръждаема стомана. Те са предназначени за многобройни часове щателна работа, дори и при лоши климатични условия.

Платформените везни, предлагани от нашата фирма притежават безкомпромисна точност. Нашата дейност е базирана изцяло на производството на високо качествени артикули, които отговарят на желанията на клиента и действащите нормативни уредби.


Платформените везни


Платформените везни, които Ние от Ком.Ком предлагаме от типа електронни са с капацитет от 6 кг. до 20 тона. Те са измервателни уреди с голяма прецизност и произведени в условията на високо качествен колектив. Изградени с платформи от черна или неръждаема стомана. Платформените везни са предназначени за използване в складове, производствени и лабораторни домакинства, както и за търговия на едро и дребно. Тяхното поставяне се извършва чрез шахтово и безшахтово изпълнение. Всички везни от тази серия са приспособени към бързо и точно претегляне. Платформените везни са преносими или стационарни, удобни за всеки.

Избирайки Платформените везни от този тип вие се сдобивате с един сигурен и качествен инструмент, улесняващ процеса на работа.

Платформените везни от типа автомобилни везни, които предлагаме са с размери на платформата 6х3м, 7х3м, 9х3м,12х3м, 14х3м, 16х3м, 18х3м, 21х3м, 24х3м. Те притежават капацитет до 100 тона и са снабдени с платформа от стоманобетон или изцяло метални. Към услугите, които може да прибавим към тях са реконструкция на механични автомобилни везни в електронни и сервиз на съществуващи механични и електронни везни.

Платформените везни са изградени на базата на натрупания през годините опит и знания. Съумяваме да задоволяваме непрекъснато повишаващите се изисквания към нас, от страна на настоящите ни и бъдещи клиенти.

 


Фирма Ком.Ком предлага различни видове автомобилни, вагонни, кранови, платформени, лентови, лабораторни и медицински везни.

Фирмата разполага със специализиран софтуер за работа с електронни везни и предлага изработване на специализиран софтуер по поръчка на клиента.
Без наличието на уреди за измерване някои бизнес не би могъл да съществува. Професионалните електронни платформени везни допринасят за по точна и добра работа. Това много би улеснило работата на хора в бранша на търговията като -  магазинери, бижутери или готвачи.


Закупуването на качествена везна за вашия бизнес е възможно много да Ви затрудни.За това ние гарантираме, че нашите продукти са с високо качество, което може да бъде потвърдено и от партньорите, с които работим.
Електронните везните са подходящи за клиенти от областта на  пощата, летища, складове. Идеята на уреда е да се правят две стъпки на едно място от един човек без загуба на време. Със скенер се измерват габаритите на пратката, кашона, палета или друго. Размерът и максималният обхват на везната може да е стандартен или по желание на клиента. Резултатите от измерването включватразпечатка на обикновена  бележка (формата и материала е възможно да се изработи по заданието), сумиране на теглото и обема и предаване на резултатите в компютър.


Електронните везни са едни от най-предпочитаните, защото чрез използването им се редуцират до минимум грешки, които биха могли да се допуснат при работа например с механични кантари. Тяхното използване намира широко приложение, както в горе споменатите браншове така и в фармацията. Работата там е неразривно свързана с използването им понеже и най-малката грешка може да се окаже фатална. Електронните везни може да срещнем дори и нашето ежедневие – от сергиите по пазарите до големите хранителни магазини. Разработени са и дори електронни везни, които могат да издържат и до двадесет тона. Интересен факт е, че във фабриките за сладкарски изделия има везни, които мерят само пълнежа на бисквитките. Навсякъде в индустрията могат да се намерят такива примери, защото точността и прецизността на извършване на работа е от голямо значение. Друг пример може да се даде с броячните везни. Те имат два режима на работа – тегло измерване и броячен режим. По този начин може да се измерва не само теглото, но и количеството.


Платформените везни са с капацитет от 6 кг. до 20 тона. Те се характеризират с висока издръжливост на натоварване, покритие от черна стоманаили неръждаема стомана.Везните са оборудвани с измервателни индикатори според изискванията и нуждите на клиента. Възможни са опции за шахтово изпълнение или безшахтово изпълнение.


Търговски везни


Везните са предназначени да измерват тежести за различни насоки търговски, домашни или индустриални. Съществуват различни видове везни – с различни размери, спецификации и капацитет. Всеки, които се занимава с бизнес има индивидуални критерии за измерване на тежести. Търговските везни са точно този тип везни, които те използват.

На пазара съществуват както дигитални така и механични Търговски везни. Например в сферата на златарството е нужна точно такъв вид търговска везна. Златарите купуват и продават своите продукти, като за целта измерват всичко и дори и най-незначителната разлика би довела до загуба. Поради тази причина търговските везни трябва да точни и прецизни.

Търговските везни биват броячни, платформени, подови или ресторантьорски. Платформените везни се използват широко в индустриалните сектори, а броячните в търговския бизнес. Търговските везни присъстват в нашия живот дори и да не ги забелязваме се използват често – за преброяване на части и тегло от всяка част, за преброяване на пари и т.н.

Везните са много полезни, защото се използват за оразмеряване на цените, чрез зададени специфични данни. Използват се за измерване на тегло в различни единици. Производствените фабрики имат нужда от уреди за теглене на артикули, когато напускат производствената площ. Този тип везни се наричат контролни те се нуждаят от стандарти и норми, за които е нужен процесуален курс.

 


Кратка история за произхода на везните


Всеизвестен факт е, че точното определяне на теглото на даден продукт е от решаващо значение, независимо продукта в каква валута е заплатен.

Много трудно е било функционирането без везни и кантари. Точно заради тази причина много умни хора са експериментирали докато се достигне до днешния резултат. Най-ранни следи са открити в един египетски гроб. Като находката датира от пето хилядолетие преди Христа, което ни дава представа, че този прототип на модерните везни приблизително на 7000 години.

Везните дават неточни размери и служат само за приблизително измерване на теглото. Цивилизацията на етруските и римляните са известни с това, че са използвали везни.

През 1763 година, едва преди по-малко от 300 години швабския пастор Филип Матеус Хан направил везна с директно отчитане на теглото.

През първата половина на 19 век са изработени кухненските везни. Началото на съвременните дигитални везни е положено през 1939 от двама американски инженери, които са експериментирали с електрически съпротивления.

Най- честите форми на везни и кантари са разделени в зависимост от сферата на обслужване, за която са предназначени, например: автомобилни везни, Търговски везни, медицински везни, лабораторни везни, платформени везни, вагонни везни, кранови везни, други видове везни.

 


Везни с неавтоматично действие


Законови изисквания, процедури за изпитване, регламентирани от новия подход
Свободното движение на стоки в Европейския съюз се регламентира с редица директиви от т.нар. нов подход, в които са формулирани съществените изисквания към продуктите и са предвидени процедури и модули за оценка на съответствието. Директивите от новия подход са разработени на основата на следните принципи:
- хармонизирането се свежда до спазване на съществените изисквания;
- само продукти, които отговарят на съществените изисквания на директивите, могат да бъдат пускани на пазара;
- хармонизираните стандарти, чиито заглавия и номера са публикувани в официалния бюлетин на Европейската комисия и са били въведени като национални стандарти, се считат за стандарти, които са в съответствие със съществените изисквания към продуктите;
- прилагането на хармонизираните стандарти или на други технически спецификации се осъществява по преценка на производителите, които имат свободата да избират всяко техническо решение, което би могло да гарантира съответствието със съществените изисквания;
- производителите могат да избират между различните процедури за оценяване на съответствието, предвидени в съответната директива.

Законова и нормативна рамка в областта
Сред директивите от новия подход е 90/384/EИO “Везни с неавтоматично действие”. С Наредба за съществените изисквания и оценяване на съответствието на везни с неавтоматично действие, европейската директива се въвежда като закон в Република България. Наредбата е приета с Постановление 114 от 30.05.2003 г., обнародвана е в ДВ бр. 52 от 06.06.2003 г., търпи известни изменения и влиза в сила от 01.01.2007 г.
С приемането на България в Европейския съюз, производството, вносът и пускането на пазара на везни с неавтоматично действие се извършва съгласно Директива 90/384/EИO и Наредбата за съществените изисквания и оценяване на съответствието на тези везни. Директивата и наредбата определят съществените изисквания, областите на приложение, за които е необходима оценка на съответствието, свързаните с това процедури и изискванията към нотифицираните органи за оценка на съответствието за везни с неавтоматично действие.
Директивата се отнася за всички везни с неавтоматично действие, което означава, че освен изискванията в нея, вече не съществуват други национални предписания в тази област.

Основен критерий за оценка на съответствието
е задължителната маркировка със знака “СЕ” и зелен метрологичен стикер (черна буква “М” на зелен фон в квадрат с размери 12,5 х 12,5 mm).
Областите на приложение на везните, за които се изисква задължителна маркировка, са определени в член 1.2а на Директивата. За всички останали приложения не се изисква използването на везни, снабдени със знака “СЕ”. Възможно е за тях да се изисква да имат знак за съответствие “СЕ”, според други директиви. Например Директива за електромагнитна съвместимост, Директива за работа в определени граници на напрежението и др.
Областите на приложение, за които задължително се изисква маркировка
със знака “СЕ” и зелен метрологичен стикер са: търговия, здравеопазване и обществено управление. По-подборно те са:
Определяне на масата за целите на търговски плащания, което се отнася за стоково-парични сделки при покупко-продажба на стоки чрез измерената им маса.
Определяне на масата за изчисляване на такси, тарифи, данъци и обезщетения. Типични примери са пощенските услуги, определянето на таксите за багаж в транспортни приложения и др.
Определяне на масата при прилагане на закони, наредби и други по експертизи по съдебни дела.
Определяне на масата в медицинската практика, при измерване теглото на пациенти с цел наблюдение и диагностициране на лечението.
Определяне на масата при производството на лекарствени средства, в аптеките въз основа на лекарско предписание и при анализи в медицински лаборатории.
Определяне на цената, съответстваща на масата, за директна продажба в открити търговски обекти, както и при производството на готови опаковки.
Всяко приложение, което не принадлежи към изброените области, се отнася към чл. 1.2б от Директивата. Според него не се изисква везните да са маркирани със зелен метрологичен стикер и знака "СЕ". Области на приложение, за които маркировката не е задължителна са:
- спорт;
- битови приложения;
- вътрешно-ведомствен контрол;
- измерване на стоки само за информация на клиента;
- използване в системи за осигуряване качеството на производство, за лабораторни изследвания и др.

Хармонизираният стандарт БДС EN 45501:2001
Директивата регламентира съществените изисквания, на които трябва да отговарят везните с неавтоматично действие за приложение в законовата област. Това са изисквания към техническото и метрологично им поведение, включително и допустимите грешки. Съгласно директивите от новия подход, прилагането на хармонизирани стандарти е предпоставка за изпълнение на съществените изисквания към съответните продукти. Такъв хармонизиран стандарт е БДС EN 45501:2001, отнасящ се за везни с неавтоматично действие. Той съдържа не само технически решения, отговарящи на съществените изисквания, но и методи за извършване на изпитвания, които могат да се използват за доказване на съответствието на везните.
Прилагането на стандарта БДС EN 45501:2001 от производителите на везни свидетелства, че продуктите им практически ще изпълнят съществените изисквания от директивата. Те се прилагат за всички устройства, изпълняващи съответните метрологични функции - и на монтираните като модул в дадени везни, и на произвежданите като самостоятелни изделия.

Оценката за съответствие се извършва от нотифицирани органи
Изискванията към тях са регламентирани в Директивата, сертифицират се от оторизиран държавен орган и се обявяват от държавата пред Европейската комисия. От нея получават уникален номер като нотифицирано лице (Notified Body), който е валиден в целия Европейски съюз. Решенията на нотифицираните органи са валидни в границите на целия Европейски съюз.
Процедурите, които се използват за доказване на съответствието със съществените изисквания, са формулирани в Приложение II на Директивата. Новоразработените везни с неавтоматично действие следва да бъдат подложени на процедура “Изследване на типа”. След него се прави т.нар. EИO-декларация за съответствие на типа (гарантирано с оценена система за качеството на производството) или “Проверка на продукта” от нотифициран орган.
За везни, които нямат електронни устройства и не ползват пружинна сила за уравновесяване на товара, е възможно да се прилага процедурата “Изследване на типа”. Смята се, че те са достатъчно елементарни като конструкция. За везни, които са специално проектирани и разработени за определени специфични приложения, се прилага процедура “Проверка на единичен продукт”.

Процедура “Изследване на типа”
Прилага се при разработването на нови везни. Цели изпитване и утвърждаване на определен тип везна или гама от везни, които са с еднаква конструкция. Като съдържание тази процедура е сходна с досегашното одобряване на типа, съгласно българския закон за измерванията.
Производителят избира нотифициран орган със седалище в държава от Европейския съюз, който е обявен от Европейската комисия със свой индивидуален номер. Този орган прави съответни изпитвания, в съответствие с Директивата и хармонизирания стандарт БДС EN 45501:2001, и удостоверява, че дадените везни или гама везни изпълняват съществените изисквания на Директивата. Нотифицираният орган издава сертификат за одобрен тип, който съдържа достатъчно информация за идентификация на изпитаните везни. Този сертификат е със срок на валидност десет години.

Процедура “Осигуряване качеството на производството”
Прилага се, когато производителят разполага с действаща система по качество на производството. Тя се оценява от нотифициран орган, избран от производителя, и се издава разрешение за кои везни със сертификат за одобрен тип може да се прилага. Производителят декларира, че произведените от него везни съответстват на типа, описан в сертификата за одобряване на типа, и на приложимите за тях изисквания на директивата (респективно наредбата).
При тази процедура нотифицираният орган наблюдава системата по качество на производителя за начина на прилагането й. Производителят издава Декларация за съответствие с типа, която му позволява той да поставя знака “СЕ” и зеленият метрологичен стикер върху всяка везна, в рамките на разрешението на неговата система по качество. При това без да се намесва нотифициран орган. Задачата му е да провежда регулярен надзор върху одобрената система по качеството на производството.

Процедура “Проверка на продукта”
Проверката на продукта представлява процедура, при която нотифициран орган, избран от производителя или негов упълномощен представител, провежда измервания. Целта им е да се установи, че произведените везни съответстват на одобрения тип и на онези съществени изисквания, които трябва да бъдат проверени при завършване на производството. След приключване на изпитванията, нотифицираният орган поставя своя идентификационен номер и издава сертификат за съответствие за извършените изпитвания.
Ако има съответно споразумение с нотифицирания орган, производителят би могъл да постави върху всяка изпитана везна знака “СЕ”, зеления метрологичен стикер и последните две цифри от годината, в която е нанесен знака “СЕ”. С това приключва оценката за съответствие по тази процедура и везната може да бъде пусната на пазара.

Процедура “Проверка на продукта”
На практика тя замести известната по-рано “първоначална проверка”. Днес този термин вече не е актуален. Зеленият метрологичен стикер не е знак, на който може да се гледа като на знак за първоначална проверка.

източник